EL PROJECTE

El projecte BREATHE consisteix en la realització de tallers d\'expressió teatral als centres educatius de justícia de Catalunya amb l\'objectiu final de crear una obra teatral que esdevingui al màxim professional possible. Aquest projecte, concretament, es presenta al Centre Educatiu de Justícia de Can Llupià on es realitzarà primerament, tot i que Mousiké pretén que el projecte pugui fer-se extensiu a altres centres de justícia per a menors i en una segona fase del projecte és realitzarà una nova obra de teatre al Centre Penitenciari de Brians (Dones).

La mayoría de los navegadores aceptan como estándar a las cookies y, con independencia de las mismas, permiten o impiden en los ajustes de seguridad las cookies temporales o memorizadas.

BREATHE vol aportar aire a joves i dones que, actualment, es troben en situació de risc d\' exclusió social i treballar aspectes com la superació, la confiança en un mateix, el treball en equip.

El projecte segueix aquest esquema: creació d’improvisacions per tal de donar a conèixer les inquietuds dels participants a la iniciativa, creació d\' una primera dramatúrgia, creació del personatge, creació d\'un argument, treball amb la veu i el cos, creació de l\'escenografia, l\'attrezzo i disseny de vestuari, incorporació de la música i dels efectes sonors així com disseny de la il·luminació de l\'obra i, finalment, la presentació de l\'espectacle final, davant de la resta de companys del mateix centre però també cap a la possibilitat de mostrar-ho a altres centres. BREATHE és desenvoluparà en funció d\'unes estratègies de seguiment en què professionals amb perfils diferents (direcció, veu i cos, so i escenografia) acompanyaran els joves i les dones en tot el procés per tal de donar-los suport en les diferents facetes de la confecció de l\'espectacle. Amb tot, es preveu que la iniciativa permeti als joves i les dones explorar una via artística i creativa i vehicular les seves inquietuds i preocupacions a través de l\'expressió teatral.

OBJECTIUS

BREATHE com a projecte de treball creatiu i col·lectiu té els següents objectius directament associats amb els joves i dones dels centres penitenciaris en risc d’exclusió social:

  • Motivar aquests joves i dones per crear una estabilitat personal i social;
  • Oferir l\'oportunitat de donar veu a aquests joves/dones per anar més enllà i crear una base cultural que enfronti l\'aïllament social a través de l\'art teatral.
  • Reinserir a la societat els joves i les dones que es veuen privades de llibertat a través dels valors de la
    creativitat i del talent, poques vegades expressats per aquests col·lectius;
  • Fruit de la producció d\'una obra teatral, crear un patrimoni de base cultural que estigui sostingut en el
    temps;
  • Oferir un ambient de construcció i democratització cultural en els diferents nivells de la nostra societat.


Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estigueu & iacute; stics de la seva navegaci & oacute; en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua & uacute; a navegant considerem que accepta l'ús de galetes. OK | Mes informació