Violència de gènere

Documental > Ferides

Documental > Buits

L'amor no fa mal: Teatre-debat

Documental > Nues

Veus: Tallers de reflexió sobre violència de gènere
Documental > Ferides

Ferides és el resultat d'un treball de camp amb dones i persones transsexuals al voltant de la violència de gènere. Amb aquest projecte audiovisual, es vol fer veure que la violència masclista ataca tot allò que considera inferior, tot el que és, de fet, una representació de la feminitat. A partir del fil argumental elaborat per l'actriu i poeta Susanna Barranco, les intervencions de les persones entrevistades ofereixen una idea de com s'enfronten a la vida i als seus records, què ha estat l'amor per a elles i com el consideren ara, què pensen sobre el maltractament i què es retreuen a si mateixes. Ferides és un fresc de la condició humana, de les dones que han estat colpejades per l'agressivitat dels estereotips masclistes i una reivindicació de la dignitat de totes les dones.
Documental > Buits

El projecte del documental Buits neix amb la intenció de donar una visió poc coneguda del problema de la violència de gènere, la perspectiva dels homes agressors. Després de la realització del documental Ferides -amb la participació de dones maltractades-, aquest projecte pretén completar la mirada sobre aquest problema donant veu a aquells homes que l'han viscut en primera persona, amb el testimoni de la seva situació, la presa de consciencia de les seves experiències i les seves perspectives de futur.

L'amor no fa mal: Teatre-debat

Una dona jove veu com la seva vida es transforma amb l'aparició dels maltractaments en el seu entorn familiar. Per aquesta raó, haurà de fer un viatge íntim cap el coratge per tal de reinventar-se. Obra de format contemporani amb la utilització de diferents recursos escènics com la dramatúrgia, la dansa, música en directe i projeccions audiovisuals. Apareixeran declaracions filmades de dones maltractades (extretes del documental Ferides, de Susanna Barranco) amb les que interactuen els personatges. Un espectacle que commou sense caure en el victimisme i que presenta les dones plenes de for?a i integritat davant les adversitats.
Estrena: 2009. Espai Francesca Bonnemaison.


Documental > Nues

Nues és un projecte documental que aprofundeix de nou en la perspectiva de gènere, reflexionant sobre la posició de la dona en un camp tan ampli i ambigu com la prostitució, des d’una visió crua, íntima i delicada, des de l’honestedat d’uns testimonis que trenquen el seu silenci i es mostren més enllà de la seva pell.
Davant la indignació d’un col·lectiu que exigeix els seus drets com treballadores del sexe i una societat dual, que accedeix als seus serveis però al mateix temps els hi dóna l’esquena, quines són les línies vermelles polítiques i socials amb què es troba aquest col·lectiu?
Des de Barcelona, una de les meques de la prostitució il·legal a Europa, viatjarem fins a la ciutat d’Amsterdam per observar el funcionament d’un sector regulat amb l’objectiu de respondre als interrogants d’un fenomen global.

Sol·licitem el seu permís per obtenir dades estigueu & iacute; stics de la seva navegaci & oacute; en aquesta web, en compliment del Reial decret llei 13/2012. Si continua & uacute; a navegant considerem que accepta l'ús de galetes. OK | Mes informació